Wallas 50 Years
17.12.2021 Wallas-Marin firar fem decennier av innovation från enkla fotogenvärmare till smart temperaturkontroll. Företaget grundades 1972 av en finsk innovatör Jorma Wallasvaara, som var en av de första internationellt erkända finska högteknologiska entreprenörerna. 1950 startade han Wallac Oy, ett företag som tillverkade hygrometrar för spannmålssilos samt utrustning för att mäta radioaktivitet. Herr Wallasvaara sålde Wallac 1970 och gick i pension från ett aktivt arbetsliv, men som ett innovativt sinne bestämde han sig för att starta ett annat företag relaterat till en av hans favorit hobbyer – båtliv – med fokus på fotogenvärmare för båtar. Wallasvaara var en viktig påverkare i Åbo, en stad i sydvästra Finland, vars visionära idéer hjälpte till att utveckla högteknologiskt entreprenörskap och skapade utvecklingen av företagsparker för ytterligare innovation i området.
Wallas-Marin grundades 1972 i Åbo, Finland
Wallas-Marin har fortsatt den ständiga strävan efter förbättringar och innovation i alla sina produkter och har vågat sig från marin utrustning till andra applikationer utanför nätet. Förutom marina värmare och spisar gör Wallas-Marin exceptionella värmare för stugor och innovativa multifunktionsenheter för fritidsfordon. För att hålla jämna steg med de nuvarande kraven från moderna båtägare har Wallas-Marin utvecklat världens första dieseldrivna konvektionsugn och ligger före spelet med mobilappdrivna fjärrkontrollfunktioner.
Högteknologi och hållbarhet går hand i hand i all Wallas-Marin-design
Högteknologi är inte den enda starka sidan för Wallas-Marin eftersom hållbarhet har varit den andra grundpelaren i tillverkning av högkvalitativa produkter. Wallas-Marin-produkterna är kända för att hålla i år, till och med årtionden. Det är inte ovanligt att kunderna efterfrågar reservdelar till enheter som är 10 år eller mer och fortfarande är i drift. Alla Wallas-produkter är tillverkade av högkvalitativt aluminium, rostfritt stål och andra korrosionsbeständiga material för att säkerställa att enheterna är säkra och kommer att hålla ut i de krävande väderförhållandena för båtfolk. Enheterna är också byggda med borstlösa fläktmotorer, som tenderar att hålla längre och kräver mindre service. Wallas-Marin är fortfarande lika dedikerat som för 50 år sedan att designa lösningar som underlättar ditt boende utanför nätet och ger dig sinnesro när du känner att du och din familj är säkra, varma och torra medan du reser på dina favoritplatser.