Hur väljer jag rätt dieselbåtvärmare för mina behov?

Boat in Finnish archipelago

När det är dags att vakna till en ny båtsäsong börjar många båtförare att förbättra sina båtar och försöka göra den kommande säsongen ännu bättre än den förra. De kalla temperaturerna som gör att kvällssammankomsterna blir korta kan fortfarande vara färska i minnet och vidta åtgärder för att inte uppleva det igen ligger högst upp på listan ”Att göra”. Men att få den mest kraftfulla värmaren för att aldrig uppleva kylan igen är kanske inte det smartaste att göra.

Det är mycket viktigt att välja rätt storlek värmare för dina behov

Wallas avancerade kontrollpanel i kombination med den trådlösa sensorn är utrustad för att optimera värmaren i en mängd olika utrymmen, men att helt enkelt köpa den största värmaren är kanske inte rätt väg att gå. Om värmaren är för kraftig kommer den troligen att hålla utrymmet för varmt. Att hålla fönstren öppna för att ta bort överskottsvärmen är inte heller smart energihantering. I andra änden av spektrumet kan det vara bra att köpa den mest kompakta värmaren för en mycket liten båt, men om den inte är tillräckligt kraftfull för utrymmet kommer det att arbeta hårt för att försöka följa termostatens krav. Även om den kan höja temperaturen några grader, kommer överanvändning av värmaren säkert att hamna i underhållsproblem och ökat buller. Överbelastning av värmaren kommer också att resultera i extra bränsleförbrukning, vilket inte är till fördel för någon båtman. För stora utrymmen kan det till och med vara lönsamt att installera två värmare för att hitta balansen mellan komfort och energiförbrukning. Den här typen av frågor är bäst att gå till med en professionell Wallas -distributör, som kan presentera dig med de olika alternativen och komma med förslag. Normalt rekommenderar vi mindre värmare som 22 GB att användas i båtar som är 5-7 m / 16-22 fot och kraftfullare värmare som Spartan Air för båtar som är i genomsnitt 9-12 m / 29-40 fot långa.

Wallas fjärrkontroll App är lätt att använda var som helst

När du väljer rätt värmare, kom ihåg att också tänka på hur du kommer att styra värmaren, var du kan installera kontrollpanelen och hur lätt det är för dig att nå panelen i alla väderförhållanden. Wallas-Marin har gått vidare till smart teknik, som gör att du kan styra din värmare med en mobilapp. Även om du inte har en trådlös router på din båt kan du styra värmaren med appen via en trådlös anslutning med kort avstånd inbyggd i kontrollpanelen. Att dra telefonen ur fickan och justera temperaturen kan inte vara mycket lättare. Med en trådlös router ombord har du också möjlighet att komma åt värmaren från ditt hem. Detta är särskilt bekvämt om du vill spara tid och hålla alla bekväma utan att vänta. Du kan slå på värmaren när du lämnar huset och båten blir varm när du anländer till marinan. Wallas -modeller som fungerar med appen är modellerna Spartan och Viking och 40 EA -varmvattenberedare.

Att ha flera luftventiler kommer att fördela värmen jämnt

Ett annat beslut du måste göra är antalet luftventiler som du skulle vilja ha i kabinen. Om du bara installerar en kommer du bara att ha varm luft som strömmar från en plats och det kan lämna den andra änden av utrymmet svalt. Flera ventiler rekommenderas för större utrymmen, men igen skapar för många ventilationsöppningar bara onödig installationshuvudvärk. För en touch av lyx kan du också rikta en ventilation till uteplatsen där du gillar att sitta och njuta av kvällarna. Om du inte vill släppa ut luften stänger du helt enkelt ventilen. Den mest optimala värmeinstallationen gör att du kan koppla av på svalare nätter inomhus och på däck!

Leave your contact details