Hur begränsar jag den bästa värmare för min stuga?

Cottage on a lake

Att designa uppvärmning för din stuga eller ditt lilla hus liknar din uppvärmning eftersom du skulle behöva bestämma den lämpligaste energikällan och se till att du har tillräcklig isolering. Även det bästa värmesystemet skulle vara värdelöst om din stuga har otillräcklig isolering och släpper ut värmen. När du är ”off-grid” utan tillgång till el kan du överväga andra energialternativ som diesel, propan, naturgas, sol eller vedeld.

Smart planering utanför nätet kan också innebära flera energikällor för att få maximal nytta

En av de viktigaste faktorerna att tänka på är uppenbarligen storleken på din stuga eller det lilla huset. Wallas stugluftvärmare (26 CC och 40 CC) är utformade för att värma upp utrymmen från 40 m² till 90 m², men med smart planering kan det vara lönsamt att installera två värmare för att öka värmeeffekten för ännu större utrymmen. Detta skulle kräva en diskussion med en värmeprofessionell Wallas eftersom alla stugor och uppvärmningsbehov är olika.

Innan du gör din investering är det bra att avgöra om du kommer att värma din stuga utanför nätet året runt eller besöker du bara under de varmare sommarmånaderna. Tänk på att det är nödvändigt att ha ett värmesystem eller kommer du att vara nöjd med värmen från solen eller en och annan vedeld. Men skaffa inte dig själv eftersom även sommarkvällarna kan bli kyliga och att sova i fuktiga lakan är inte ett minne någon skulle vilja komma ihåg. Fråga dig själv hur viktigt det är att snabbt värma upp din stuga. Att tända eld i spisen är idylliskt, men det tar lång tid att få stugan varm. Wallas stugvärmare har fjärråtkomst som gör att du kan slå på värmaren medan du fortfarande är på väg och komma fram till en varm stuga.

Wallas stugvärmare har en termostat som håller en jämn omgivningstemperatur

När det gäller säkerheten är en dieselvärmare ett utmärkt alternativ eftersom det inte finns någon öppen låga. Barnfamiljer uppskattar det faktum att även lådans yttemperatur håller sig låg – bekväm att röra vid. Det är säkert att hålla fönster och dörrar stängda eftersom den medföljande förbränningen drar luft från utsidan och ventilerar den minimala avgasen utanför som alltid håller inomhusluften frisk. Det är också bra att tänka på, det finns olika typer av värme. Propanvärmare, till exempel, skapar fuktkondens på väggar och fönster och kräver ibland en avfuktare för att hålla alla bekväma.

Den laminära förbränningen i dieselvärmare ger torr värme, vilket håller interiören fräsch

Det finns också ett alternativ för att integrera uppvärmning inomhus i vattenvärmesystemet. Cirkulera varmt vatten från varmvattenberedaren till golvvärme och radiatorer, lägg till en solpanel för en extra energikälla, och du kommer nära att optimera komforten med den minsta energiförbrukningen.

Wallas 40 EA är ett vattenvärmesystem som värmer upp en hushållsvattentank och driver golvvärme. Att få uppvärmning via golv är ett mycket bekvämt alternativ till luftvärme, särskilt om någon familjemedlem har allergiproblem eftersom det inte finns några dammallergener som cirkulerar i luften. Det är också ganska lyxigt att kunna gå barfota på varma golv. Golvvärme är också torr värme, vilket vanligtvis är bekvämare än fuktig värme. Att bygga ett golvvärmesystem kräver avancerad kunskap, varför vi rekommenderar att du diskuterar det med en VVS -proffs för att säkerställa att din installation är kodkompatibel och det rätta alternativet för dig.

Att välja rätt värmesystem kan verka som ett komplext ämne, men med hjälp av en Wallas -proffs kan du begränsa det bästa alternativet för dina behov. Med rätt värmare kan du förvandla din stuga utanför nätet till ett andra hem som du inte kan vänta med att gå till.

Leave your contact details