Suomeksi In English På svenska Norsk

Polttoainesuositus

Nykyisen polttoainelainsäädännön takia markkinoilla on useita laatuja, jotka voivat aiheuttaa ongelmia lämmittimen toimintaan talvisen käyttökatkon jälkeen.
Huonosti palavien polttoaineiden ongelmat johtuvat usein kylmässä parafinoitumisesta, polttoaineen komponenttien lyhyestä eliniästä tai Suomen olosuhteisiin sopimattomuudesta. Tällöin kevyimmät ja helpoiten syttyvät komponentit voivat haihtua tankista, ensimmäisen sukupolven biokomponentit parafinoitua tai tankkiin voi muuten aiheutua veden kondensoitumista, jolloin lämmittimen toimintahäiriöiden mahdollisuus kasvaa.

Käynnistys ja toimintaongelmien välttämiseksi suosittelemme kauden alussa vaihtamaan tilalle tuoreet Wallas-optimoidut polttoaineet, jotka sisältävät ainoastaan Suomen olosuhteisiin suunniteltuja komponentteja. Lisäksi kannattaa vaihtaa myös suodatin ja tarkistaa onko tankki puhdas.

Suomen polttoainesuosituksemme on:
-Diesel:
1. Neste Pro Diesel
2. Neste MY(Valmiina purkitettuna Neste Green heat)

Neste My on erityisen hyvä valinta veneilyyn, koska se pienentää hiilijalanjälkeä ja pienpartikkelipäästöjä sekä lämmittimessä, että muissa dieseliä käyttävissä kohteissa. Lisäksi on koostumukseltaan yksikomponentista ja kerrostumatonta pitkänkään ajankuluessa., koska siinä ei ole sekaisin toisen polven biokomponentteja ja fossiilista polttoainetta.

-Valopetroli:
1. Neste Valopetroli
2. Polaric Erikoisvalopetroli

Lisäksi ensimmäisellä startilla kannattaa polttoaineen joukkoon lisätä myös Wallas-Isopropanolia, joka vähentää veden kondensoitumia ja voitelee entsyymeillään pumppua ja muita osia.

Markkinoilla on myös paljon muita tuotteita, mutta niiden laatu on usein vaihtelevaa tai niitä ei ole suunniteltu lämmitin käyttöön, jolloin niiden käyttö voi aiheuttaa polttoaineesta johtuvia ongelmia lämmittimeen. Hyvä nyrkkisääntöpolttoaineisiin lisäksi on: Jos polttoaine ei ole kirkasta, siinä on kerrostumia, tai kasvustoa, niin sitä ei kannata käyttää.

Tankatessa kannattaa muistaa seuraavat asiat:
Huolehdi, ettei säiliössä ole vettä:
· Oma tankit, vedensuodattimet ja varapolttoainesuodattimet kunnossa ja mukana
· Jakeluasemat ja niiden polttoaineet yrittäjän tai öljy-yhtiön vastuulla(vaadi laatua)
Biopolttoainesisältö:
· Kysy jakelijalta onko polttoaineessa ensimmäisen(FAME) vai toisen sukupolven biodieseliä(HVO). HVO säilyy pidempään ja on kasvualustana huonompi mikrobeille. Pyri välttämään FAME:a sisältävää polttoainetta.
Ongelmatapauksessa:
· Säästä ostokuitit ja polttoainenäyte. Vastuu on polttoaineen myyjällä.
· Osaava öljy-yhtiö pystyy tunnistamaan viallisen polttoaineen.
 

 
Wallas reserves rights to make changes or corrections.
Wallas remote privacy policy