VENELÄMMITTIMET

Tehokkaat Wallas -lämmittimet mahdollistavat tarkan lämmön hallinnan ja mukautuvat veneen tarpeisiin

Diesel-lämmitin on erinomainen avoliekitön lämmitysvaihtoehto kylmiin sähköttömiin ympäristöihin. Dieseliä on saatavilla lähes kaikkialla ja koska polttoaineen voi syöttää suoraan veneen tankista, sitä on erittäin kätevä käyttää. Diesel kestää myös kylmiä lämpötiloja paremmin kuin esimerkiksi kaasu.

Laminaarinen paloprosessi yksinkertaisuudessaan

Wallas diesel-lämmittimet tuottavat lämpöä laminaarisella paloprosessilla, mikä vaatii ilmaa, polttoainetta ja hehkutulpan sytytystä varten. Paloilma imetään sisään imuletkun kautta puhaltimella ja erittäin tarkasti annosteleva polttoainepumppu kuljettaa polttoaineen polttimeen dieselsäiliöstä. Hehkutulppa käynnistyy, ilma-diesel -seos syttyy ja synnyttää palamisen, mikä tapahtuu täysin suljetussa kammiossa ilman avotulta. Diesel muuttuu höyryksi, mikä palaa puhtaasti ja tekee tästä tekniikasta yhden ympäristöystävällisimmistä vaihtoehdoista sähköttömään lämmitykseen. Paloprosessin tuloksena puhallin ja lämmönvaihdin tuottavat kuivaa, raikasta, lämmitettyä ilmaa, mikä puhalletaan lämminilmaletkujen kautta sisätilaan.

Materiaalit haastaviin sääolosuhteisiin

Ulkokuori suojaa palamisprosessia sisältä ja pitää ympäröivät materiaalit turvassa. Wallas -lämmittimet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, korkealaatuisesta alumiinista ja muista korroosionkestävistä materiaaleista kestämään haastavat sää- ja meriolosuhteet. Ulkokuori ei kuumene liikaa – sitä voi hyvin koskettaa. Tämä tarjoaa mahdollisuuden asentaa lämmittimen veneen ohjaamoon, mihin kilpailijoiden lämmittimet eivät ole tervetulleita liian korkeiden pintalämpötilojen vuoksi.

Wallas Viking Air diesel heater

Wallas-Marin kehittää tuotteita, joita voidaan käyttää nykyisillä auto- ja venedieseleillä sekä uusiutuvilla fossiilittomilla dieseleillä (HVO), mitkä ovat puhtaimpia saatavilla olevia polttoaineita.

Kaksi raitisilmaletkua ottavat raitista ilmaa ulkopuolelta ja kierrättävät lämmitettyä ilmaa matkustamossa.

Kaksi lämminilmaletkua vähentävät ilmanvastusta ja pitävät äänitason alhaisena.

Kaksi raitisilma- ja lämminilmaletkua parantavat ilmavirtaa ja tehokkuutta

Diesel-lämmittimien raitisilma voidaan ottaa veneen sisältä tai ulkoilmasta. Jos ilma otetaan sisältä, sen lämmittämiseen kuluu vähemmän aikaa, koska sisäilma on jo hieman lämpimämpää kuin ulkoilma, mutta lämmitin kierrättää periaatteessa samaa ummehtunutta ja mahdollisesti kosteaa ilmaa matkustamossa. Jos ilma otetaan ulkoa, lämpeneminen voi kestää hieman kauemmin, mutta se on aina raikkaampaa.

 

Wallas -venelämmittimet tekevät kumpaakin – ottavat raitisilman veneen ulkopuolelta ja kierrättävät jo lämmitettyä sisäilmaa matkustamossa. Tämä parantaa tehokkuutta ja varmistaa happipitoisen ilman sisätiloissa. Wallas -lämmittimet erottuvat myös markkinoilla, koska niissä on kaksi lämpimän ilman ulostuloaukkoa, mitkä vähentävät ilmanvastusta ja pitävät äänitason alhaisena. Mitä suurempi letkun poikkipinta-ala on, sitä vähemmän se hidastaa ilmavirtaa eikä vaadi lisätehoa tuulettimelta.

Useat lämminilmaletkut vähentävät virrankulutusta ja helpottavat lämmitetyn ilman tasaista jakautumista koko matkustamoon.

Wallas -lämmittimet ottavat paloilman savukaasuletkun ulommaisen osan kautta ja puhaltavat savukaasut letkun sisäosan kautta ulos. Tämä alentaa letkun pintalämpötilaa eikä ole vaarallinen ympärillä oleville materiaaleille.

Tämä erittäin hiljainen prosessi parantaa myös hyötysuhdetta, tuulen sietokykyä sekä mahdollistaa alhaisemman minimitehon.

Greenboost-poltin polttaa polttoainetta hitaasti, mikä johtaa puhtaaseen paloprosessiin ja lisää energiatehokkuutta

Wallas Greenboost poltin polttaa dieselin aerosolit turvallisessa suljetussa kammiossa, mikä ei vuoda epämiellyttäviä hajuja sisätiloihin. Vähäiset savukaasut ohjataan ulos, jotta sisäilma pysyy aina raikkaana.

Greenboost -poltin on ainutlaatuinen, koska se on kalibroitu polttamaan polttoainetta mahdollisimman hitaasti, mikä johtaa erittäin alhaiseen polttoaineen kulutukseen ja päästöihin lämmitystehoa vähentämättä. Polttoainepumpun nopeus on sovitettu täydellisesti paloprosessiin, mikä takaa erittäin puhtaan ja tehokkaan dieselin palamisen. Hiljattain päivitetty piirikortti myös minimoi virran kulutuksen, joten veneilijät voivat käyttää lämmitintä pitkiä aikoja ilman huolta akun tyhjenemisestä. Tällainen tarkka ja lähes täysin hiljainen paloprosessi on vertaansa vailla veneiden lämmitinmarkkinoilla.

Säädettävät ja suljettavat ulospuhallusritilät voidaan asentaa sisätilaan tai kannelle kaikkien matkustajien mukavuuden takaamiseksi.

Hiiliharjattomilla puhallinmoottoreilla on erittäin pitkä elinkaari, mikä tukee pitkiä huoltovälejä

Wallas -lämmittimissä on portaattomasti säätyvät puhaltimet, joissa on hiiliharjattomat moottorit. Vertailun vuoksi, ajatellaanpa yksinopeuksista puhallinta, mikä käy täydellä teholla ja pysähtyy sitten, kun lämpötila saavuttaa termostaattiin asetetun tason. Kun lämpötila laskee, moottori käynnistyy jälleen täydellä teholla. Tällainen jatkuva käynnistyminen ja pysähtyminen tuhlaa valtavan määrän energiaa. Sen sijaan vaihtuvanopeuksinen puhallin voi toimia suurilla tai pienillä nopeuksilla ja säätää nopeuden vähitellen tarvittavalle tasolle tasaisen lämpötilan ylläpitämiseksi. Vaikka vaihtuvanopeuksinen puhallin on periaatteessa aina käynnissä, se on energiatehokkaampi, koska se toimii enimmäkseen pienemmillä nopeuksilla ylläpitäen lämpötilaa.

Wallakselle ominaista on se, että siinä on kaksi itsenäistä, hiiliharjatonta, kuulalaakeroitua, erittäin kestävää ja pitkäikäistä puhallinmoottoria. Palopuhallin hoitaa elektroniikan ohjaamana palotapahtuman tarkasti ja pääpuhallin siirtää lämmön ohjaamoon termostaattiin asetetulla tehotasolla. Muissa markkinoilla olevissa lämmittimissä on vain yksi moottori, jonka pää- ja palopuhaltimen roottori on samalla akselilla. Näissä laitteissa lämpötehoa ei voi säätää erikseen ilman että se haittaisi paloprosessia, eikä niiden tuuletuspuhallin aina seuraa laitteen tehovaihteluita. Suuri etu tässä ominaisuudessa on se, että Wallas -lämmittimen valinnassa ei tarvitse olla äärimmäisen tarkka veneen koon suhteen, koska tehoa voidaan säätää ja se sopii laaja-alaisesti erikokoisiin veneisiin; varsinkin uudemmat Viking- ja Spartan -mallit.

Hiiliharjattomat moottorit ovat huomattavasti kestävämpiä, mutta silti hiljaisempia kuin hiiliharjalliset moottorit. Niillä on pidempi elinkaari ja ne vaativat harvemmin huoltoa.

12 V akku virtalähteenä

Wallas-lämmittimet tarvitsevat 12 V akun toimiakseen, mutta ne kuluttavat erittäin vähän virtaa. Käynnistysvirta laskee tyypillisesti 7-9 ampeeriin ja asettuu sitten 8-10 ampeeriin, mikä voi pudottaa käytettävissä olevaa jännitettä hetkellisesti. Kun laite on käynnissä, se jatkaa toimintaansa akulla, mutta reilusti alle 12 V:n jännitteellä, tyypillisesti 0,5-4,5 ampeerin välillä. Pienjänniteteknologia varmistaa, että lämmitin käynnistyy, vaikka lataus on heikko tai varaustaso on alhainen.

Langaton lämpötila-anturi ylläpitää tasaista sisälämpötilaa

Wallas -lämmittimissä on joko kiinteä tai kiinteä+langaton lämpötila-anturi, mitkä ylläpitävät tasaisen lämmön sisätilassa. Uudemmissa Wallas-malleissa oleva langaton anturi on kätevä lisätyökalu sisälämpötilan tarkkaan mittaamiseen. Koska se on irrotettava, se voidaan siirtää eri kohtiin veneessä, mitä kulloinkin halutaan seurata.

Thermo-ohjauspaneelit antavat veneilijälle enemmän vaihtoehtoja

Wallaksella on tällä hetkellä kaksi ohjauspaneelia; PI Thermo- ja Advanced -ohjauspaneeli riippuen lämmittimen mallista. Molemmat tarjoavat mahdollisuuden lämmittää ilmaa Thermo -tilassa (asetetaan haluttu tavoitelämpötila) tai manuaali-tilassa (tehoa säädetaan manuaalisesti). Lisäksi suurempi ilmamäärä Air Boost -tilassa tarjoaa erittäin nopean sulatuksen ja kuivumisen. Tuuletustilassa laitetta voidaan käyttää puhaltamaan raitista ilmaa, kun lämmitystä ei tarvita. Molempiin ohjauspaneeleihin saa yhteyden etänä, jolloin veneilijät voivat käynnistää lämmittimen vaikka kotoa käsin ja nauttia lämpimästä veneestä venesatamaan saavuttaessa. Ohjauspaneeli asennetaan kohtaan, missä siihen on helppo ylettyä ja sitä on helppo lukea. Wallas Remote -mobiilisovellus yhdistettynä Advanced ohjauspaneeliin on kuitenkin kätevä vaihtoehtoinen lämmittimen ohjain, koska sen avulla veneilijät voivat säätää lämpöä puhelimellaan ilman, että heidän tarvitsee kurottaa lainkaan ohjauspaneeliin.

Advanced ohjauspaneeli mahdollistaa älykkään lämpötilan ohjauksen ja diagnostiikan.

WALLAS ON ERILAINEN

  • Kaksi raitisilma- ja lämmin-ilmaletkua parantavat ilmavirtaa ja tehokkuutta.
  • Portaattomasti säätyvä puhallin pitää laitteen tasaisesti käynnissä ilman häiritseviä pysähdyksiä.
  • Kaksi itsenäistä ja erittäin kestävää tuuletinmoottoria parantavat lämmön hallintaa.
  • Matalat pintalämpötilat laitteessa sekä savukaasuletkussa lisäävät turvallisuutta.
  • Wallaksen thermo -ohjatut lämmittimet ylläpitävät tasaisen lämpötilan ja takaavat, että koko miehistö pysyy lämpimänä.
  • Kaikki Wallas -lämmittimet voi käynnistää etänä vaikka kotisohvalta, jotta voit saapua valmiiksi lämmitettyyn veneeseen.
  • Pienjänniteteknologia varmistaa, että lämmitin käynnistyy, vaikka akun lataus on heikko tai varaustaso on alhainen.