Wallas 50 Years
17.12.2021 Wallas-Marin juhlii viiden vuosikymmenen innovaation taivalta yksinkertaisista kerosiinilämmittimistä älykkäisiin ohjauspaneeleihin. Yrityksen perusti suomalainen innovaattori Jorma Wallasvaara, joka oli yksi ensimmäisistä kansainvälisesti tunnustetuista suomalaisista ”high tech” teknologian yrittäjistä. Vuonna 1950 hän aloitti Wallac Oy:n, mikä valmisti kosteus- ja lämpömittareita viljasiiloille sekä radioaktiivisuuden mittauslaitteita. Wallasvaara myi Wallacin vuonna 1970 ja jäi eläkkeelle aktiivisesta työelämästä, mutta innovatiivisena persoonana hän päätti perustaa Wallas-Marinin vuonna 1972 keskittyen veneiden petrolilämmittimiin. Wallasvaara oli tärkeä vaikuttaja Turussa ja hänen visionääriset ideat auttoivat high tech yrittäjyyden kasvua alueella.
Wallas-Marin perustettiin 1972 Turussa
Wallas-Marin on jatkanut tuotekehitystä ja innovaatioita ja luonut tuotteita myös muuhun kuin venekäyttöön. Venelämmittimien ja liesien lisäksi yritys valmistaa tyylikkäitä mökkilämmittimiä ja tilaa säästäviä monitoimilaitteita retkeilyautoihin. Wallas-Marin on kehittänyt maailman ensimmäisen dieselkäyttöisen konvektiouunin nykyaikaisen veneilijän tarpeisiin.
Huipputekniikka ja kestävyys kulkevat käsi kädessä Wallas-Marinin suunnittelussa
Huipputeknologia ei ole Wallas-Marinin ainoa vahva osa-alue, sillä kestävyys on toinen vahva pilari korkealaatuisten tuotteiden valmistuksessa. Wallas -tuotteiden tiedetään kestävän vuosia, jopa vuosikymmeniä. Ei ole harvinaista, että asiakkaat pyytävät varaosia 10 vuotta vanhoille ja edelleen toiminnassa oleville laitteille. Kaikki Wallas-tuotteet on valmistettu korkealaatuisesta alumiinista, ruostumattomasta teräksestä ja muista korroosionkestävistä materiaaleista, jotta ne ovat turvallisia ja kestävät veneilijöiden vaativissa sääolosuhteissa. Laitteissa on myös hiiliharjattomat moottorit, mitkä kestävät yleensä pidempään ja vaativat vähemmän huoltoa. Wallas-Marin on yhä yhtä omistautunut kuin 50 vuotta sitten ratkaisuille, jotka helpottavat elämistä merellä ja tien päällä, ja antavat sinulle mielenrauhan siitä, että sinä ja perheesi pysytte turvallisesti lämpiminä.