Miten valita mökkilämmitin sähköttömään mökkiin?

Cottage on a lake

Lämmityksen suunnittelu sähköttömään mökkiin on samanlainen prosessi kuin kodin lämmityksen suunnittelu siinä mielessä, että on määriteltävä sopivin energialähde ja varmistettava, että mökissä on riittävä eristys. Mikä tahansa lämmitysjärjestelmä on hyödytön, jos mökissä on riittämätön eristys, mikä päästää lämmön ulos. Sähköttämään mökkiin voi harkita muita energiavaihtoehtoja, kuten diesel, kaasu, aurinkoenergia tai polttopuut.

Järkevä lämmityksen suunnittelu voi tarkoittaa myös useiden energianlähteiden käyttöä parhaan hyödyn saamiseksi

Yksi tärkeimmistä asioista lämmittimen valinnassa on tietysti mökin koko. Wallas mökki-ilmalämmittimet (26 CC ja 40 CC) on suunniteltu lämmittämään 40-90 m² kokoisia tiloja, mutta jos lämmityksen tarpeessa oleva tila on vielä suurempi, voi joskus olla kannattavaa asentaa kaksi lämmitintä lämmitystehon lisäämiseksi. Tämä edellyttäisi keskustelua Wallas -ammattilaisen kanssa, koska kaikki mökit ja lämmitystarpeet ovat erilaisia.

Ennen ostopäätöstä on hyvä miettiä, lämmitteletkö sähkötöntä mökkiäsi ympäri vuoden vai vierailetko siellä vain lämpiminä kesäkuukausina. Harkitse, onko lämmitysjärjestelmä välttämätöntä vai oletko tyytyväinen auringon lämpöön tai takkaan. Mutta kuten hyvin tiedämme, kesäillatkin saattavat olla kylmiä, eikä nukkuminen kosteissa lakanoissa ole muisto, mitä kukaan haluaisi muistaa. Kesällä aurinkoilmalämmitin voi olla riittävä apu, mutta kylmemmillä keleillä tarvitset ehkä jotain tehokkaampaa. Mieti myös kuinka tärkeää sinulle on lämmittää mökki nopeasti. Takkatuli on ehkä idyllistä, mutta mökin lämpeneminen kestää kauan. Wallas mökkilämmittimissä on etäkäyttömahdollisuus, minkä avulla voit kytkeä lämmittimen päälle, kun olet vielä matkalla mökille, jotta voit saapua valmiiksi lämmitettyyn mökkiin. Termostaatti pitää lämmön halutussa asteessa – ei liian kuumana tai kylmänä.

Wallas mökkilämmittimissä on termostaatti, mikä pitää huoneen lämmön tasaisena

Turvallisuuden kannalta diesel-lämmitin on erinomainen vaihtoehto, koska siinä ei ole avotulta. Lapsiperheet arvostavat sitä, että myös laitteen pintalämpötila pysyy alhaisena, joten sitä voi huoletta koskettaa. Ikkunat ja ovet on turvallista pitää suljettuina, koska paloprosessi tapahtuu täysin suljetussa kotelossa, mikä imee paloilman ulkopuolelta ja puhaltaa vähäiset päästöt ulos pitäen sisäilman aina raikkaana. On myös hyvä pitää mielessä, että lämpö voi olla kuivaa tai kosteaa. Diesel-lämmitin tuottaa kuivaa lämpöä, mutta esimerkiksi kaasulämmittimet synnyttävät kosteutta, mikä kondensoituu seiniin ja ikkunoihin.

Laminaarinen paloprosessi tuottaa kuivaa ilmaa ja pitää sisäilman raikkaana

On myös mahdollista yhdistää sisäilman lämmitys vesilämmitys-järjestelmään. Kuumaa vettä voi kierrättää lämminvesivaraajasta lattialämmitykseen ja pattereihin. Lisäksi voi asentaa aurinkopaneelin lisäenergialähteeksi ja päästäänkin jo hyvin pitkälle energian säästössä ja lämmöntuotannon optimoinnissa.

Wallas 40 EA on vesilämmitysjärjestelmä, mikä lämmittää käyttövesisäiliön ja sitä voi käyttää myös lattialämmitykseen lisävesipumpulla. Lämmityksen tuottaminen lattian kautta on erittäin kätevä vaihtoehto ilmalämmitykselle, varsinkin jos jollakin perheenjäsenellä on allergiaongelmia, koska ilmassa ei kierrä pölyallergeeneja. On myös mukava kävellä paljain jaloin lämpimillä lattioilla. Lattialämmitys tuottaa kuivaa lämpöä, mikä on tyypillisesti mukavampaa kuin kostea lämpö. Lattialämmitysjärjestelmän rakentaminen vaatii ammattilaisen tietotaitoa, minkä vuoksi suosittelemme keskustelemaan siitä LVI-ammattilaisen kanssa.

Oikean lämmitysjärjestelmän valinta saattaa tuntua monimutkaiselta, mutta Wallas -ammattilaisen avulla voit rajata tarpeisiisi sopivat vaihtoehdot. Sopivalla lämmittimellä pystyt luomaan sähköttömästä mökistä kuin toisen kodin, minne tuskin maltat päästä taas uudelleen.

Leave your contact details