Why is a Variable Speed Motor More Energy Efficient?

Miksi vaihtuvanopeuksinen moottori säästää enemmän energiaa?

Saatat ajatella, että haluat vain lämmintä ilmaa etkä jaksa pohtia teknisiä puolia sen enempää, mutta jokaisen sähköttömässä ympäristössä liikkuvan on kiinnitettävä erityistä huomiota energiatehokkuuteen.

Vertailun vuoksi, ajatellaanpa yksinopeuksista moottoria, mikä toimii täydellä teholla ja pysähtyy sitten, kun lämpötila saavuttaa termostaattiin asetetun tason. Kun lämpötila laskee, moottori käynnistyy jälleen täydellä teholla. Tällainen jatkuva käynnistys ja pysäytys tuhlaa valtavan määrän energiaa. Sen sijaan vaihtuvanopeuksinen moottori voi toimia suurilla tai pienillä nopeuksilla ja säätää nopeuden vähitellen tarvittavalle tasolle tasaisen lämpötilan ylläpitämiseksi. Vaikka vaihtuvanopeuksinen moottori on periaatteessa aina käynnissä, se on energiatehokkaampi, koska se toimii enimmäkseen pienemmillä nopeuksilla ylläpitäen lämpötilaa.aa

Hitaammilla nopeuksilla toimiva vaihtuvanopeuksinen moottori käyttää vain noin neljänneksen täydellä teholla kuluvasta energiasta

Kun huomioidaan, että yksinopeuksinen moottori käynnistyy tasaisin väliajoin täydellä teholla, on helppo ymmärtää, että niiden on myös kestettävä enemmän virtapiikkejä ja stressiä. Koska vaihtuvanopeuksiset moottorit lisäävät nopeutta vähitellen, ne vaativat vähemmän huoltoa ja niiden elinkaari on pidempi.

Vaihtuvanopeuksiset moottorit ovat tavallisesti laadukkaampia kuin yksinopeuksiset

Energiatehokkuuden lisäksi vaihtuvanopeuksisilla moottoreilla on paljon alhaisemmat äänitasot, joten voit nauttia paremmin keskustelusta ystävien kanssa. Kun vaihtuvanopeuksinen moottori käy pienillä nopeuksilla, ääni on samanlainen kuin  jääkaapin humina. Vertaa sitä yksinopeuksiseen moottoriin, mikä käynnistyy ja pysähtyy koko yön ja aiheuttaa melua joka kerta, kun se käynnistyy uudelleen. Wallas-laitteissa olevat vaihtuvanopeuksiset moottorit mahdollistaa hyvät yöunet eivätkä häiritse liikaa naapureita.