Kuinka voit itse pitää luonnon vihreämpänä?

Kun valitset diesel-lämmittimen sähköttömään ympäristöön, on tärkeää ottaa huomioon eri polttoainetyypit, joita laitteessa voidaan käyttää. Wallas-Marin on sitoutunut kehittämään vihreämpiä tuotteita ja on jo siirtynyt teknologioihin, jotka mahdollistavat uusiutuvien polttoaineiden käytön. Wallas Greenboost -poltin polttaa fossiilivapaata dieseliä hitaammin, mikä johtaa erittäin alhaisiin päästöihin vähentämättä silti tehoa. Tänä päivänä valmistetut Wallas-tuotteet on jo varusteltu polttamaan uusiutuvia dieseltyyppejä, jotka ovat vasta kehitteillä.

Veneilijöiden kasvava halu pitää ympäristö puhtaana meille ja tuleville sukupolville on saanut monet valitsemaan fossiilittoman polttoainetyypin veneeseen. Monet eivät kuitenkaan ymmärrä eroja perinteisen biodieselin ja uusiutuvan dieselin välillä. Ne ovat itse asiassa kaksi täysin erilaista dieseltyyppiä, eikä niitä voida käyttää samalla tavalla. Wallas-Marin on testannut tuotteitaan Nesteen kanssa optimoidakseen Wallas Greenboost -polttimen polttamaan uusiutuvaa dieseliä sen lukuisten etujen ansiosta.

Uusiutuva diesel, jota kutsutaan myös HVO-dieseliksi (Hydrotreated Vegetable Oil), on yksi puhtaimmista saatavilla olevista polttoaineista, mikä poistaa jopa 90 % netto CO2:sta.

Uusiutuva diesel (HVO), eli toisen sukupolven biodiesel, on erittäin puhdasta polttoainetta, mikä on valmistettu 100 % uusiutuvista materiaaleista, kuten kasviöljyistä ja -rasvoista. Vetykäsittely poistaa kaikki epäpuhtaudet polttoaineesta, mikä johtaa puhtaampaan palamiseen ja pienempiin päästöihin. Sitä voidaan käyttää sellaisenaan (drop-in vaihtoehto fossiiliselle dieselille) laitteen palamisyksikköä muuttamatta, koska sen kemiallinen koostumus on samanlainen kuin fossiilisella dieselillä. Näistä ominaisuuksista johtuen se voidaan sekoittaa myös fossiiliseen dieseliin, joten voit yksinkertaisesti täydentää sillä olemassa olevaa polttoainesäiliötäsi. Parhaat tulokset saadaan kuitenkin, kun sitä käytetään erillisenä polttoaineena ilman fossiilista dieseliä joukossa. Koska epäpuhtaudet on poistettu, uusiutuva diesel ei kerää vettä, mikä aiheuttaisi mikrobikasvua polttoaineessa. Lisäksi se ei reagoi hapen kanssa eikä muodosta lietettä, mikä mahdollistaa pidemmän aikavälin varastoinnin. Myös uusiutuvan dieselin erinomainen lämpötilasuorituskyky vastaa korkealaatuisia fossiilisia dieseleitä. Wallas-Marin suosittelee Neste MY Renewable Diesel™ -dieseliä, koska se on valmistettu erittäin kylmiin, jopa arktisiin olosuhteisiin.

Diesel-lämmittimen asennus voidaan liittää veneen tai matkailuauton olemassa olevaan polttoainesäiliöön, minkä vuoksi on tärkeää valita polttoainetyyppi, jota voidaan käyttää turvallisesti veneessä/ajoneuvossa ja Wallas -laitteessa. Ota yhteyttä Wallas-jälleenmyyjääsi saadaksesi lisätietoja uusiutuvan dieselin ostamisesta ja siirtymisestä fossiilisesta dieselistä vihreämpään vaihtoehtoon.

Biodiesel on myrkytöntä ja biohajoavaa ja tuottaa 11 % vähemmän hiilimonoksidia kuin fossiilinen diesel.

Ensimmäisen sukupolven perinteinen biodiesel, jota kutsutaan myös nimellä FAME (Fatty Acid Methyl Ester), valmistetaan esteröimällä kasviöljyjä ja rasvoja. Se lisää voitelukykyä ja tarjoaa korkeamman setaaniluvun kuin fossiilinen diesel, mutta siitä puuttuvat monet uusiutuvan dieselin edut. Setaaniluku on yleinen polttoaineen laadun mitta, mikä kertoo kuinka hyvin polttoaine palaa. Suurempi luku tarkoittaa lyhyempää sytytystä kylmällä säällä ja tehokkaampaa palamista. Fossiilisen dieselin luokitus on 40-50, kun taas biodieselin luku on korkeampi 50-60, mutta uusiutuvalla dieselillä on huomattavasti korkeampi setaaniluku, jopa 70. Biodieselin kemiallinen koostumus eroaa sekä fossiilisesta että uusiutuvasta dieselistä, eikä sitä voida käyttää sellaisenaan erillisenä polttoaineena. Perinteinen biodiesel on esteri, joka voi aiheuttaa moottoriongelmia, ja siksi se on sekoitettava muiden öljytuotteiden kanssa. Perinteinen biodiesel voi myös imeä vettä ja aiheuttaa ”diesel bug” dieselvikoja ja polttoaineen saastumista varastoinnin aikana. Kaikista näistä syistä Wallas-Marin ei suosittele perinteisen biodieselin (FAME) käyttöä tuotteissaan. Turvallinen uusiutuva diesel (HVO) on laitteiden ja ympäristön kannalta kannattavin vaihtoehto ja fossiilinen diesel tulee sen jälkeen toiseksi parhaana vaihtoehtona.

Lue lisää:  Neste MY Renewable Diesel™

Leave your contact details