Kuinka valitsen sopivan diesel-lämmittimen veneeseen?

Boat in Finnish archipelago

Veneilykauden lähetessä monet veneilijät alkavat laittamaan veneitään kesäkuntoon ja yrittävät tehdä tulevasta kaudesta edellistäkin paremman. Viime kesän kylmät illat, jotka päättivät illanvietot lyhyeen saattavat olla edelleen tuoreena mielessä ja asialle on tehtävä jotain. Kaikkein voimakkaimman lämmittimen asentaminen ei silti aina ole oikea ratkaisu.

On hyvin tärkeätä valita lämmitin, minkä teho vastaa veneen tilavuutta

Wallas Advanced -ohjauspaneeli yhdistettynä langattomaan anturiin on suunniteltu optimoimaan lämmittimen teho erikokoisiin tiloihin, mutta suurimman lämmittimen ostaminen ei silti välttämättä ole oikea valinta. Jos lämmitin on liian tehokas, se pitää tilan todennäköisesti liian kuumana. Ikkunoiden pitäminen auki ylimääräisen lämmön poistamiseksi ei ole myöskään älykästä energianhallintaa. Toisaalta, pienikokoisimman lämmittimen ostaminen voi olla hyvä hyvin pienelle veneelle, mutta jos sen teho ei vastaa veneen tilavuutta, se käy jatkuvasti ns. ylikierroksilla yrittäessään noudattaa termostaatin vaatimuksia. Vaikka pieni lämmitin pystyisikin nostamaan lämpötilaa muutamalla asteella, ylikuormitus johtaa varmasti huolto-ongelmiin ja lisääntyneeseen meluun. Lämmittimen ylikuormitus johtaa myös ylimääräiseen polttoaineenkulutukseen, mikä ei ole yhdenkään veneilijän etu. Jos kyseessä on suurempi tila, voi olla jopa kannattavaa asentaa kaksi lämmitintä mukavuuden ja energiankulutuksen tasapainon löytämiseksi. Tämäntyyppiset kysymykset kannattaa käydä läpi ammattitaitoisen Wallas-jälleenmyyjän kanssa, joka voi ehdottaa erilaisia vaihtoehtoja. Tyypillisesti suosittelemme pienempiä lämmittimiä kuten 22 GB käytettäväksi veneissä, joiden pituus on 5-7 m ja tehokkaampia lämmittimiä, kuten Spartan Air, veneisiin, joiden pituus on keskimäärin 9-12 m.

Wallas Remote mobiilisovellus on helppo käyttää missä tahansa

Kun valitset lämmitintä, muista myös pohtia kuinka aiot hallita sitä, minne ohjauspaneeli kannattaa asentaa ja kuinka helppoa on ylettyä siihen kaikissa sääolosuhteissa. Wallas-Marin on siirtynyt jo älyteknologiaan lämmittimissään, joten niitä on helppo säätää puhelimeen ladattavan mobiilisovelluksen kautta. Vaikka veneessäsi ei olisikaan langatonta reititintä, voit ohjata lämmitintä sovelluksella ohjauspaneeliin sisäänrakennetun langattoman yhteyden kautta. Lämpötilan säätäminen ei voisi olla paljon helpompaa. Jos veneeseen on asennettu langaton reititin, sinulla on myös mahdollisuus säätää lämmitintä kotoa käsin. Tämä on erityisen kätevää, jos haluat säästää aikaa ja varmistaa, että kaikki matkustajat ovat tyytyväisiä. Voit kytkeä lämmittimen päälle, kun lähdet kotoa, ja vene on lämmin, kun saavut venesatamaan. Wallas -mallit, jotka toimivat sovelluksella ovat Spartan- ja Viking-mallit sekä 40 EA -mökkivesilämmitin.

Useiden ilmanvaihtoaukkojen avulla lämpö jakautuu tasaisesti

Toinen päätös, mikä tulee tehdä, on matkustamoon asennettavien ilma-aukkojen määrä. Jos asennat vain yhden, kuumaa ilmaa virtaa vain yhdestä paikasta ja se voi jättää matkustamon toisen pään viileäksi. Useita tuuletusaukkoja suositellaan suurempiin tiloihin, mutta toisaalta taas liian monet tuuletusaukot aiheuttavat vain tarpeetonta asennuksen päänsärkyä. Jos haluat vähän lisää ylellisyyttä, voit asentaa tuuletusaukon myös ulkotilaan kannelle, jotta voit istua ulkona ja nauttia lämmöstä. Kun et halua päästää lämmintä ilmaa ulkopuolelle, sulje tuuletusaukko. Optimaalisin lämmittimen asennus antaa sinulle mahdollisuuden rentoutua viileämpinä öinä sekä sisätiloissa että kannella!

Leave your contact details